Kunskap = Kontroll = Frihet

Vad menar jag med Kunskap = Kontroll = Frihet?

Kunskap = Makt/kontroll = Frihet

Citatet "Folkets okunnighet är de styrandets styrka" innefattar vad jag vill säga med Kunskap = Makt/kontroll = Frihet.  Ju mer kunskap du har kring allt i livet ju mer kontroll och makt över ditt liv har du som i sin tur leder till total frihet över ditt eget liv.

Nu finns det ingen möjlighet för någon att lära sig ALLT som går att lära MEN att sträva efter att lära sig nya saker är ett mycket stort kliv åt rätt riktning. Vi kan allt om vi vill men självklart har vi alla våra svagheter och styrkor, någon ÄR faktiskt bättre på tekniska saker som bilar och datorer medan andra ÄR bättre på vård och omsorg. MEN om vi alla skulle sträva efter bättre kunskap så kan vi slå våra påsar ihop och hjälpas åt som medmänniskor. Om några är jätte duktiga på att odla grönsaker och slakta djur och jag själv är bättre på att laga hälsosam mat eller att lägga om sår så kan man byta tjänster med varandra. På detta sätt blir man endast beroende av det lilla kollektiv man byggt upp, dvs man blir mer beroende av människor som man litar på än att vara beroende av hela samhället och staten som man kanske inte alltid litar på. Att vara beroende av andra är inget fel men att känna sig självständig är en frihet. Frihet är också en förutsättning för att vi människor ska känna lycka!
Om du kan se, känna och förstå skillnaden på en lögn och sanning eller ett rykte och fakta eller reklam och upplysning så har du kommit långt på väg. När vill samhället lura oss, när vill de vara uppriktiga och ärliga och när vill de egentligen bara sälja på dig en sak eller åsikt? Detta är en svår fråga för många, men om vi skaffar oss kunskap om det gällande och om vi litar på oss själva kommer vi långt. Förmågan att lita på våra egna instinkter är underskattat och är ett bra hjälpmedel som också går att öva upp.

Om man vet varför saker är som de är i samhället kan man också skaffa sig en EGEN uppfattning kring dem. Man behöver inte medias bevakning för att lära sig om vaccinsprutan är bra eller dålig eller om parti A är bättre än parti B. Om vi söker med hjärtat kommer vi hitta sanningen och vi kommer hitta kunskap som är bortom det uppenbara. Att söka kunskap med hjärtat och använda hjärtat till det som betyder allra mest (Kärlek till oss själva och våra medmänniskor) är vad vi borde ägna oss åt.

Några exempel

Om du kan behandla dig själv till exempel lägga om sår, lindra mensverk eller sömnlöshet så kan du klara dig bättre utan att behöva uppsöka sjukvärd. Kunskap = Du kan använda dig av egen vård, vet hur man ska behandla sig och med vad. Man kanske kan använda sig av naturmedicin, massage, akupressur och zonterapi. Kontroll = Du vet när och hur du behandla dig själv. Frihet = Du behöver inte förlita dig på sjukhusets utlåtanden och du behöver inte heller lägga tid och pengar på att uppsöka sjukvård. Man kan också känna sig fri av att känna att man kan klara lättare vård delar själv.

Om du kan laga en bil så behöver du inte lägga ut massa pengar för att gå till verkstaden för att få den lagad…..Du kan själv fixa felet för betydligt mindre. Kunskap = du kan laga bilen. Kontroll = du kan själv bestämma vad som görs med bilen, ingen annan behöver röra dina grejer och kanske ändå inte hitta felet. Frihet = En känsla av oberoende när man lyckats fixa bilen helt själv.

Om du kan föda upp grisar och sedan slakta dem kan du få hälsosammare mat. Du vet vad grisarna du fött upp ätit och du vet att de inte blivit stressade (vilket kött nuförtiden ofta blir och det ger sämre kvalité). Kunskap = Du har kunskap om hur du föder upp grisar och hur du slaktar dem. Kontroll = Du vet hur grisen mått och att köttet är bra kvalité. Frihet = Du vet att det du äter är nyttigt och du behöver inte oroa dig för att du stoppar i dig onyttig mat.

Om du kan självförsvar så behöver du inte vara rädd för att bli utsatt för våld. Egentligen är det en form av skrämselpropaganda så farligt är det inte, alla män är INTE våldtäktsmän (vilket faktiskt feminismens anser som egentligen bara är en kränkning mot män). I vilket fall som helst. Kunskap = Du kan självförsvar. Kontroll = Du vet vad du ska göra om någon uppträder aggressivt och vill göra dig illa. Frihet = Du behöver INTE vara rädd för att gå vart du vill och när du vill. Dock är uppmärksam inte samma sak som rädsla, man måste fortfarande vara uppmärksam men behöver inte längre känna känslan av rädsla.Kunskap =
Du vet vad orsaken och agendan är till ett visst evenemang i samhället (vi ser bortom det uppenbara). Kontroll = Du blir inte lurade så enkelt och du vet vad vad du faktiskt talar om. Frihet = Vi slipper att må dåligt över bieffekterna av ett evenemang exempelvis bieffekterna av svininfluensa vaccinet som bland annat sömnsjuka. Vi känner oss fria för vi tog oss igenom all press och hysteri kring ett evenemang med livet och lyckan i behåll.

Om du kan förstå dig själv och andra, förstå dina och andras känslor och handlingar blir du självsäkrare och mindre förivrad och arg. Kunskap = Du förstår varför du och andra reagerar känslomässigt och handlingsmässigt. Kontroll = Du kan hantera och behandla dig själv och andra bättre. Frihet = Du känner dig lyckligare och mer tillfreds när du förstår varför du och andra reagerar och handlar som du och de gör. Självförtroendet det vill säga tron på dig själv blir starkare.

Om du kan förstå varför samhället är som det är så kan du bestämma vart i samhället du vill vara och vem i samhället du vill vara. Kunskap = Hur fungerar samhället, vilka är det som bestämmer och hur ser samhället ut ur en objektiv synvinkel. Kontroll = Du bestämmer var och vem i samhället du vill vara exempelvis om du är sjuk och du vet hur försäkringskassan fungerar så kan du bli sjukskriven om du vet hur du går runt dem som inte vill ge dig sjukskrivning trots att du är sjuk eller om du förstår vad partierna står för vet du också vad som är bäst för dig att rösta på. Frihet = Du bestämmer vem du vill vara och hur ditt liv ska se ut.

Om du kan se helheten, sammanhanget och bakomliggande faktorer så kan du få det mesta i ditt liv att fungera mycket bättre. Kunskap = Du förstår hur man ser helheter, sammanhang och bakomliggande faktorer. Kontroll = Du ser saker på ett helt nytt sätt. Frihet = De saker du ser på ett helt nytt sätt ger dig en helt ny inspiration till att leva, en frihets känsla som säger dig ”jag ser, jag vet, jag förstår och jag kan förändra, förbättra och inspirera.”


Copyright © 2010 www.indigobarn.se. Länka om ni delar!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Emma | Svar 02.05.2015 21.06

Feminismens träd har många grenar. Var god redigera bort den mening som säger att feminism menar att alla män är våldtäktsmän. Missvisande kring hot och våld.

Eva | Svar 31.03.2014 00.52

Så bra skrivet och sant.
Skriv ut det i media, skulle inte kunna skriva det bättre!

rolandocastolo | Svar 30.03.2014 12.11

Väldigt bra förklaring.

Rolando 02.10.2017 00.11

Jag är inget indigo jag bara undrade vad kunskap lika med makt menas
och vad betyder men nu vet jag på ett ungefär vad det menas

Sven-Erik Forslin | Svar 27.12.2010 06.42

Håll för öronen: APPLÅDÅSKOOOORRRRRRRR!!!

Skulle gärna länka denna sida till

seforslin.se

Skulle det gillas av Dig, Cecilia?

I så fall: HUR gör man?))

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

06.06 | 23:14

sjukt creepy allt stämmer in på mig haha förutom det där att hjälpa mänskligheten jag vill helst döda hela mänskligheten :)

...
04.05 | 12:28

Oki 15 av dem stämmer, hur går ja vidare.?

...
18.04 | 11:55

Känner igen mig i allt

...
07.04 | 12:54

Hej Nathalie!
Kontakta mig på instagram Freddie7Schelin, så skall jag ge dig de verktyg du behöver för att ta dig vidare.
Namaste

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS