Hantera ADHD utan medicinering

Här följer några tips på vad man kan göra för sina barn om de har ADHD om man vill undvika medicinering. Jag kan förstå att det är svårt att se något alternativ till medicinering och att det inte känns som det finns något annat val. Ibland kan det vara en tillfällig lösning att ha kvar medicinering men minska på den.

Som jag ser det så bör man titta på orsaken till varför ens barn är okoncentrerade, hyperaktiva och impulsiva.


Många människor som blir hyperaktiva blir detta på grund av understimulans som utmynnar i någon form av rastlöshet. Världen och det omkring kan vara för ostimulerad för den är för enkel eller för vardaglig för dessa människor. Deras tänkande eller skapande är mycket mer djupgående och de kanske inte ens är medvetna om detta själva.

·    En hobby är något mycket bra för att minska hyperaktiviteten hos dessa människor. Hobbyn ska vara något som motsvara den stimulans en person som lätt blir rastlös vill ha. Det kan egentligen vara allt möjligt allt ifrån ett tekniskt intresse till dans och konst. Det kan vara cross, idrott eller andra konstnärliga uttrycksformer. En hobby ska antingen vara fysiskt ansträngande där man får ladda ur sig mycket energi eller en hobby där man behöver fundera och vara problemlösande.

·  Se också över maten. Mat kan göra människor speciellt barn hyperaktiva. Det är inte bara självklara saker som godis och dricka som ger en energi kick. Light produkter innehåller en hel del mer socker än vanligt socker gör. Olika tillsatser och färgämnen i mat kan göra barn hyperaktiva se gärna över dem. Lite info kring några av våra livsmedelstillsatser finns här.


Impulsivitet handlar mycket om att dessa människor har ett stort hjärta och är mycket känsliga varelser. Dessa människor är känsliga i positiv mening och känner väldigt lätt av energier och miljön de befinner sig i. Om något i livet eller i miljön är negativt laddad på ett medvetet eller omedvetet sätt kan detta trigga igång deras impulsivitet. Inte bara negativt laddade personer eller miljöer triggar utan även andra energier som dessa människor uppfattar starka. Till exempel känslan av positivitet kan göra att de vill göra något gott som blir fel eftersom de handlar utefter sitt hjärta och inte hjärna. Dessa människor känner miljöns andra djupare känslor som rädsla, sorg eller frustration.

De tips jag har för dessa människor är:

·    Om miljön är negativt laddad till exempel i skolan så byt till ett bättre alternativ. Byt ut det dåliga till bättre miljöer. Gärna rofyllda platser.

·    Att byta mijö är inte alltid det bästa. Det bästa rådet jag har är att ge dessa människor verktyg för att hantera sin känslighet och impulsivitet. Att vara känslig och impulsiv är egentligen inga dåliga egenskaper därför ska man inte tala om för dessa människor att jobba bort dessa utan det handlar om att lära dem hur man hanterar sina känslor. EQ är ett förhållningsätt jag rekommenderar att jobba mycket med.


Koncentrationssvårigheter har mycket med intresse att göra. Men det har också med det moderna samhället att se arbetsuppgifter som ett målinriktat tänk där resultatet är det enda som räknas. Detta göra dessa människor stressade och pressade och då försvinner koncentrationen. Hos många av dessa människor existerar inte tid på samma sätt och de tänker inte så målinriktat.

·    Om dessa människor får ta arbetsuppgifter och andra saker i sin egen takt så kommer koncentrationen att komma tillbaka.

·    Om man gör ämnen meningsfulla och intressanta så minskar också koncentrationssvårigheterna.

·  Maten har också här en stor betydelse.Copyright © 2010 www.indigobarn.se. Länka om ni delar!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Gabriele | Svar 31.10.2015 21.55

Läste att man ska undvika gluten , helst alla sädesprodukter . När man har ADHD , men jag personligen känner att jag blir total trött av glutenprodukter

emelie | Svar 04.06.2012 15.35

Jag önskar det fanns lika mycket tips och tricks för folk med ADD. Jag är konstant trött och orkar ingenting, jag hade gärna varit hyperaktiv!!

indigobarn 09.06.2012 05.13

Det är mycket möjligt att jag lägger in mer om detta på sikt. Om inte här så kan det komma på bloggen också, kolla in www.ceholistic.blogspot.se

Victoria | Svar 26.10.2011 18.15

Som läkaren sa till mig om min son... det är inget handikapp det är en personlighet som i dag inte är accepterat av samhället! Han är ett indigo barn född 95 :)

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

06.06 | 23:14

sjukt creepy allt stämmer in på mig haha förutom det där att hjälpa mänskligheten jag vill helst döda hela mänskligheten :)

...
04.05 | 12:28

Oki 15 av dem stämmer, hur går ja vidare.?

...
18.04 | 11:55

Känner igen mig i allt

...
07.04 | 12:54

Hej Nathalie!
Kontakta mig på instagram Freddie7Schelin, så skall jag ge dig de verktyg du behöver för att ta dig vidare.
Namaste

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS