Fler ämnen som man ska vara försiktig med!

Emulgeringsmedel

Emulgeringsmedel E 322.
Emulgeringsmedel används för att fett och vatten ska kunna blandas, t ex i en majonnäs, choklad eller margarin. Ett vanligt emulgeringsmedel är sojalecitin och används i allt från kakor och bröd, choklad till lättmargariner och färdig mat. Sojalecitin finns t.o.m. i viktväcktarmat, vegetariska produkter och hälsokostpreparat.

I framställningen av Sojalecitin används bensin (Extraktionsbensin, Hexan) som är ett lösningsmedel som används flitigt idag i matprodukter. Den största mängden bensin får vi troligtvis genom sojaprodukter som sojalecitin, sojaolja och sojaprotein. Hela sojaindustrin är uppbyggd runt bensin. Processen syftar till att mala sojabönorna och blanda mjölet med varmt vatten och bensin, för att dra ut vad man vill ha eller förändra egenskaper. Sedan försöker man driva av bensinen genom upphettning. Men just sojalecitin är värmekänsligt och tål ingen värmebehandling, varför just denna sojaprodukt kan väntas innehålla högre bensinrester än andra sojaprodukter.

Livsmedelsverket lät för några år sedan analysera margariner. Det visade sig då att flera av våra lättmargariner innehöll förhållandevis höga halter av bensin. Företaget angav då att bensinen kom med sojalecitinet. Då lecitinet utgör en liten andel av ett margarin måste halterna i lecitinet vara mycket höga, för att nå upp till nästan 1 mg/kg i margarinet, som då var fallet.

Förutom i emulgeringsmedel kan bensinrester finnas i kokosfett, smak- och färgämnen avfettade vetegroddar, frön, proteinprodukter och mjöl.


Tips:
När det gäller smör utan emulgeringsmedel finns det några stycken att välja på till exempel Arla och Valio båda heter Smör, köp INTE Lätt och lagom, Mini lätta, Lätta eller Becel.

När det gäller bröd är det ju bäst att göra eget hemma gjort bröd, men alla kan inte utav olika anledningar detta. Det gäller att läsa noga på förpackningen 75% av brödsorterna har emulgeringsmedel i. Skogaholms Lantbröd är ett exempel som inte har inte emulgeringsmedel i sig.

Kakor och godis är att föredra hemma bakat där också. När det gäller godis och kakor är det svårt att hitta utan emulgeringsmedel, kanske 5-10%. Om man har en modern ugn med varmluft i så kan man torka egna frukter och man får naturligt söta torkade frukter.

Källa: http://www.2000taletsvetenskap.nu/nyheter/bensin.htm
http://www.gunnarlindgren.com/

Fluor

I många av våra vanliga livsmedelsaffärer går det idag inte att köpa tandkräm som är fluor fri. Fluor förekommer också i mineralvatten så se upp med köpevatten. Att tandkräm ska innehålla fluor är en självklarhet för många därför att vi blivit itutade att fluor är ju så himla bra för tänderna! Detta är ett felaktigt påstående.

Innehållet i en tub tandkräm är tillräcklig för att döda ett barn.

Fluor är egentligen inget annat än en restprodukt från
aluminiumindustrin. Det är dyrt att göra sig av med restprodukten fluor och därför har man kommit på att man kan använda det i tandkräm och inbilla folk att detta är bra för tänderna så att man billigt kan göra sig av med detta gift.

Fluor gör oss dumma och viljelösa och en enda överdos kan ge obotliga hjärnskador. Släng fluor tandkrämen och fluorsköljningar.


Tips på tandkräm utan fluor: Tea Tree (tror inte denna säljs längre), KingFisher, Ringblomma och Aloe Vera.  Aloe Vera smakar fruktigt men känns lite torr.Tea tree smakar pepparmint och är verkligen att rekommendera! (om den finns att köpa fortfarande) Ringblomma är också god smakar lite söt eftersom den innehåller lakrits och fänkålsolja. Den jag annars rekommenderar är KingFisher. Finns i olika smaker, mint och fänkol. KingFisher gör att man känner sig fräsch länge och den håller långe.

Dessa tandkrämer innehåller naturliga ämnen och är inte alls dyrare än vanlig tandkräm, ett stort plus med andra ord.

Källa:
http://art-bin.com/art/sallstrom_sw.html

http://www.infowars.se/2012/07/21/detta-vill-dom-inte-att-ni-ska-veta-10747309

AZO-färger

AZO Färger E nr 102, 110 och 123.

AZO färger är färgämnen. E nr 102 är gul tartrazin, E nr 110 är orange och E nr 123 är amarant rött.  Dessa färgämnen kan förekomma i godis, läsk, sylt, saft och marmelad. Det är större risk att AZO färger förekommer i lågprisvaror.

Dessa färgämnen var förbjudna i Sverige fram till 1999. På grund av EU får dessa färgämnen åter användas i mat. Färgämnen misstänks orsaka astma, migrän, allergiska reaktioner, depression, vredesutbrott, sömnsvårigheter och koncentrationssvårigheter.


Källa: Älskade Indigobarn - Agneta Bentsen

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Annviol | Svar 29.12.2012 01.10

Många som har sköldkörtelrubbningar kanske får det av den dagliga fluordos vi får i oss via tandkräm, munskölj, fluortabl, mineralvatten. Möjlig tänkbar orsak.

Annviol | Svar 27.12.2012 11.20

Fluor är giftigt för sköldkörteln. Man behandlade förr överfunktion på sköldkörteln genom att ge patienterna en hög dos fluor för att slå ut sköldkörteln.

Casandra | Svar 01.11.2012 12.48

Tack så mycket!

Jocke | Svar 26.06.2012 19.43

gällande tea tree tandkrämen så finns den att köpa via "Life" hälsokostbutikerna vet jag :) tack för väldigt intressent läsning för övrigt !

Isabelle | Svar 15.05.2012 03.21

Men nu fattar jag varför jag inte kunde äta eller dricka någon syntetisk apelsinprodukt typ läsk, saft, isglass, godis utan att få migrän när jag var liten.

Micke | Svar 21.04.2012 01.55

Snälla, kära vänner! Se vad David Icke har att säga! På youtube t.ex. Han m.fl säger att detta är en av fler medvetna attacker mot vårt sinne från högsta hönsen

Jocke 26.06.2012 19.46

även alex jones talar sig varm om detta på www.infowars.com väldigt intressent sida!

indigobarn 23.04.2012 22.41

Håller med dig, David Icke är en seriös källa för ett alternativt och bra tankesätt.

Malin | Svar 06.03.2012 19.52

Mycket bra sida!!!Det är så man blir mörkrädd att läsa om allt detta.HUR i sjutton tänker de som bästämmt detta!!!???Äter de detta själva,eller ger sin barn!!?

Hampus | Svar 16.12.2011 21.06

Finns det nåt forum/facebook grupp för svenska såkallade "indigos" ?

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

06.06 | 23:14

sjukt creepy allt stämmer in på mig haha förutom det där att hjälpa mänskligheten jag vill helst döda hela mänskligheten :)

...
04.05 | 12:28

Oki 15 av dem stämmer, hur går ja vidare.?

...
18.04 | 11:55

Känner igen mig i allt

...
07.04 | 12:54

Hej Nathalie!
Kontakta mig på instagram Freddie7Schelin, så skall jag ge dig de verktyg du behöver för att ta dig vidare.
Namaste

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS