Mat som förgiftar oss

Onaturlig mat

Samhället i det stora hela går och står i ett allt mer onaturligt tillstånd än vad människan egentligen är skapt för, där saker som inte är bra för oss händer. En industri som ligger i spetsen för det onaturliga samhället är livsmedel industrin. Det finns idag ett helt hav av tillsatser i maten.

Alla skulle vi behöva äta mer mat som är rena från tillsatser och Indigobarn är extra känsliga mot detta därför kommer jag att ägna tid åt att reda ut de olika tillsatserna, vad de innehåller och symtom som man kan få av dem.

Sedan finns det också tips på sidan på mat som är bättre att stoppa i sig och vad man ska tänka på när man letar efter äkta produkter.

Jag vill också säga att man inte ska vara för hård mot sig själv! Det är svårt att välja bort alla tillsatser i maten med en gång utan man kan välja bort lite undan för undan, i den takt man själv tycker känns bra. Ett litet steg framåt är lika mycket värt som många steg och den största vinsten är medvetenhet. Att bli medvetna om vad vi stoppar i oss är ett STORT steg i rätt riktning och är absolut det viktigaste av dem!

På den här sidan och de två följande sidorna i menyn handlar om tillsatser
.

Sötningsmedel

Aspartam. E nr: 951.
Aspartam är ett sötningsmedel som används i bland annat multivitamindryck, fruktyoghurt, glass, saft, sylt, marmelad, gelé, sockerfritt tuggummi och godis, fruktdrycker, naturmedel och viktminskningprodukter och i alla light drycker. Observera att aspartam inte förekommer i alla varumärken inom de uppräknade livsmedlen man får kolla på förpackningarna men de billigaste innehåller tyvärr nästan alltid aspartam.

Aspartam består av aminosyror och metanol i bunden form. Metanol är träsprit och mycket giftigt. Vid 28 grader celsius sönder delas dessa och omvandlas då till formaldehyd som är ett förbjudet miljögift.

Våra kroppar har en temperatur på 37 grader celsius. Aspartam är ett gift för hjärnan som påverkar det centrala nervsystemet och förstör nervceller.

Svenska livsmedelsverket anser inte att aspartam är farligt, men USA gör. I USA är aspartam listad som en av de farligaste livsmedelstillsatserna med ca: 90 biverkningar.

Det finns också studier som visar ett samband mellan ett antal flygolyckor i samband med att piloterna intagit produkter med aspartam så därför får inte piloter förtära något med sötningsmedel innan eller under flygning.

Regelbundet intag av aspartam förstör nervbanor och kan bland annat ge upphov till
huvudvärk, migrän, minnesförlust, andningssvårigheter, yrsel, trötthet, humörsvägningar, sömnsvårigheter, förvirring, personlighetsförändringar, diabetes, viktökning, hyperaktivitet och koncentrationssvårigheter.


Tips: Om man vill äta något med socker ät då sådant med riktigt socker i och undvik allt konstgjort socker.


Källa: Älskade Indigobarn - Agneta Benson
www.dorway.com
http://www.holisticmed.com/aspartame/

Smakförstärkare

Natriumglutamat. E nr: 621.

Natriumglutamat eller Jästextrakt som det också så fint kan heta från företagen för att dölja att det är en tillsats de har använt sig av. Skillnaden är att jästextrakt räknas som ett livsmedel och därför inte behöver dokumenteras på samma sätt.

Natriumglutamat/Jästextrakt finns i bland annat buljong, kryddor, färdigmat, hel och halvfabrikat och chips.  Detta ämne är en smakförstärkare och alla e nr mellan 621-625 innehåller glutamat.  Grillkryddor, aromat och liknande bland kryddor innehåller glutamat. Restauranger använder ofta glutamat på grund av flitigt användande av buljong och kryddor.

Glutamat är en onödig tillsats som ofta används för att dölja dåliga råvaror och stärka den "goda" smaken. Glutamat tillverkas bland annat genom råolja.

Biverkningar av glutamat är personlighetsförändringar, aggressivitet, riskbeteende, hjärnskador, övervikt, migrän, astma, minnesförlust, koncentration och inlärningsproblem.
Tips: För att undvika kryddor med glutamat använd fler rena kryddor i stället som till exempel peppar och salt. Man kan enkelt göra egna chips genom att skiva potatis med en osthyvel och sedan fritera dem i en fritös som inte kostar så mycket att införskaffa.
 


Källa: Älskade Indigobarn - Agneta Benson

http://www.sydsvenskan.se/sverige/article411844/E-amnen-ersatts-med-jast.html
http://www.matfusket.com/2010/10/26/tommy-svensson-diskuterar-tillsatser-i-efter-tio/

Klumpförebyggande medel

Klumpförebyggande medel E nr 535 och 536.

Klumpförebyggande medel tillsätts för att livsmedel inte ska klumpa sig. E nr 535 och 536 ska man se upp med då de innehåller cyanid som är ett dödligt gift.
0.15g räcker för att döda en människa.
Cyanid användes bland annat under andra världskrigets slutskede då nazisterna tog sina liv med hjälp av detta dödliga gift.  Dessa tillsatser finner du bland annat i salt och s.k. ”nyttigt” mineralsalt.


Tips: Salt utan tillsatser kan både vara havssalt och Himalayasalt. Dessa finns bland annat att hitta här och här. Himalyasalt innehåller 84 mineraler och spårämnen som är nyttiga för oss.


Källa:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Klumpf%C3%B6rebyggande_medel
http://sv.wikipedia.org/wiki/Cyanider
Älskade Indigobarn - Agneta Benson

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

mhm... | Svar 18.12.2016 18.16

Aspartam består av aminosyror och metanol i bunden form. Metanol är träsprit och mycket giftigt.asså du förstår nog inte hur mycket aminossyror du äter dagligen

MHM... 18.12.2016 18.24

Om du hade fått i dig en för stor dos av träsprit så hade du blivit blind (OCH DET FINNS DET KÄLLOR PÅ) det finns ingen tillsats till matlagning som har det

MHM.. 18.12.2016 18.19

aminosyror är byggstenarna för dina muskler och är inte ohälsosamt, och du har ingen källa på allt det här med häller du förstår hur din kropp fungerar....

ReligöstFolkÄrRetarded | Svar 18.12.2016 18.13

Glutamat tillverkas bland annat genom råolja. källa?

anna | Svar 14.04.2015 13.26

En annan bok som alla borde läsa är " Matens Pris".
Skrämmande läsning om vår mat

Roses are red | Svar 30.03.2013 20.41

Vad hemskt att det finns så mycket dåliga grejor i det vi faktiskt stjälper i oss ganska ofta!

Annviol | Svar 25.12.2012 19.19

Rek några böcker, kolla in dem på tex bokus; "hemliga kocken", " äkta vara", dr William Davis BRÖDBEROEND, dr Andreas Eenfeldt MATREVOLUTIONEN, Lierre Keith.

Annviol | Svar 25.12.2012 19.08

Usch för tillsatser som gör oss sjuka. Googla på "kinarestaurangsyndromet" angående MSG/glutamat/smakförstärkare/jästextrakt.

CK | Svar 04.12.2012 20.35

Ifall du äter dessa saker, kan de påverka dina "förmågor" som Indigo barn?

Indigobarn 29.04.2013 05.42

Ja det kan hända men inget är kroniskt, så fort man slutar med ohälsosamma produkter så försvinner de negativa effekterna av det också relativt snabbt.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

06.06 | 23:14

sjukt creepy allt stämmer in på mig haha förutom det där att hjälpa mänskligheten jag vill helst döda hela mänskligheten :)

...
04.05 | 12:28

Oki 15 av dem stämmer, hur går ja vidare.?

...
18.04 | 11:55

Känner igen mig i allt

...
07.04 | 12:54

Hej Nathalie!
Kontakta mig på instagram Freddie7Schelin, så skall jag ge dig de verktyg du behöver för att ta dig vidare.
Namaste

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS