Tips & råd

Till dig själv

Här kommer lite enkla tips och råd till dig som vill leva lyckligare, i kärlek och harmoni med sig själv och andra. Glöm inte, det man gör för sin insida och för sig själv kommer andra också att se.

- Var en positiv realist.
Tänker man negativt blir det negativt, tänker man positivt så blir det positivt! Det vi tänker blir vår aura/energifält runt oss och om vi tänker positivt får vi en positiv aura/energifält runt oss och det genererar att mycket gott kommer till dig. Människor dras till andra som har en positiv aura!

- Ge dig själv beröm.
Det är inte fult att tänka bra saker om sig själv. Om man inte tänker att man själv är en bra individ fastnar man i en negativ bana som både du själv och andra mår dåligt av.  Alla är vi inte bra på allt men alla är bra på något. Vi har alla både våra dåliga och bra sidor, beröm de bra och jobba på de dåliga.


- Fundera på vem du är.
Om du finner att det är svårt att ge sig själv beröm, gör då en lista på vem du är, det kan vara allt från dina fritidsintresse, sysselsättning till hur du tror andra uppfattar en i sociala sammanhang och hur du själv uppfattar dig då och i andra vardags situationer. Mätt dig inte med andra utan gör listan från dig själv, det är ju ingen annan som ska se listan.

- Mätt dig inte med andra. Om du tänker hur alla andra är och känner att du vill och måste vara där alla andra är har du tänkt fel. Alla är vi olika individer med olika erfarenheter, personligheter, social miljöer, mål, drömmar etc. Alla individer är fria att göra precis som de själv känner.

- Ödet ligger i dina händer. Det finns bara två måsten i livet det ena är att födas det andra är att dö resten handlar om egen vilja. Det du vill göra gör du oavsett om du vill eller inte. Vill du äta kommer du förmodligen förr eller senare göra det likväl om du inte vill göra något speciellt  kommer du troligtvis inte göra det heller.

Till andra

Här kommer lite enkla tips och råd för att visa och ge kärlek till andra människor. Glöm inte, det man ger till andra får man dubbelfallt tillbaka.

-Kramas i massor. Ge en vänskaplig kram till någon du tycker om, det kan till exempel vara en vän, arbetskamrat, familjemedlem. Närhet är inte farligt utan det förlänger livet på både dig och den du kramar. Om det känns konstigt ta för vana att kramas när man hälsar och skiljs.

- Beröm hellre än klandra.
Alla vill vi höra att vi är duktiga och duger som vi är. När någon är duktig berätta det för honom/henne, det kommer de inte glömma. Tänk på att man  inte alltid
behöver
berömma det någon gör  utan man kan också berömma personens egenskaper och existens.

- Skicka brev, vykort, e-vykort. Att få ett vykort eller brev i sin brevlåda/mailbox är alltid väldigt uppskattat. Man kan skicka ett vykort med ett fint eller roligt motiv med någon liten personlig hälsning. Man kan också skriva ett litet brev med något trevligt på, på ett vanligt brevpapper. Brevets värde är ibland lite underskattat. Skicka ett e-vykort från min hemsida nu med det samma vet jag, det är alltid en början.

- Gör egna presenter och ge bort. Det är alltid kul att få presenter som någon har lagt ner lite tid på. Det kräver kanske lite tid men det är värt det för att se sina nära bli glada. Man kan hitta på vad som helst det är bara du själv som sätter gränsen på vad du vill göra.

Copyright © 2010 www.indigobarn.se. Länka om ni delar!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

06.06 | 23:14

sjukt creepy allt stämmer in på mig haha förutom det där att hjälpa mänskligheten jag vill helst döda hela mänskligheten :)

...
04.05 | 12:28

Oki 15 av dem stämmer, hur går ja vidare.?

...
18.04 | 11:55

Känner igen mig i allt

...
07.04 | 12:54

Hej Nathalie!
Kontakta mig på instagram Freddie7Schelin, så skall jag ge dig de verktyg du behöver för att ta dig vidare.
Namaste

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS