Bron mellan materia/vetenskapen och det spirituella

Tankens kraft

Masaru Emoto har studerat hur vattenkristaller bildar olika mönster beroende på vad du väljer att säga till vattnet.

Många gånger är tanken och den sociala miljön orsaken till fysisk och psykisk ohälsa. När en individ tänker negativt eller lever i ett återhållsamt och negativt liv så påverkas individens celler och programmeras om allt efter våra tankar och känslor. Själens involvering i vår fysiska hälsa är inte i allmänhet erkänt av samhället på grund av att vetenskapen grundar sig på den Newtonska skolan.

I den kvantfysika vetenskapen är det skillnad, där vet man att själen är en del av skapandet av vårt fysiska jag, energier och hur varje partikel i universum och inom oss påverkar varandra på en fundamental nivå. Detta och mycket mer är något som kvantfysiken lyfts fram, studerar och skapar förståelse för.

Kvantfysiken har visat på många studier där cellerna programerar om sig efter hur vi tänker och känner inför livet, vår attityd till livet dvs. tankenskraft gör skillnad mellan hälsa och ohälsa i en individs liv. Det är vanligare att människor som har en negativ inställning till livet får en sämre både psykisk och fysisk hälsa. Det är så att en individ kan må fysiskt dåligt av att på något sätt är och känner sig psykisk utsatt i livet genom att till exempel någon i omgivningen ofta kränker en genom att säga negativa och elaka saker till den individen, inte får rätt förutsättning till utveckling och trygghet i livet eller inte har de primitiva fysiska behoven för en stabil vardag. Vi mår helt enkelt som vi tänker och känner.

 


 

En studie som Bruce Lipton presenterar visar bland annat att ett adopterat barn löper lika stor risk att få cancer som ett biologiskt barn i en familj. Det snarare beror på den sociala miljön mer än om den biologiska ärftliga faktorn. Om föräldrarna påpekar och resonerar om åsikter, tankar och känslor som att det går cancer, alkolism, diabetes osv. i släkten eller om familjen ofta pratar om sjukdomar så påverkas individen av detta. Detta leder till att individen ständigt lever med dessa hotbilder och oroar sig för sjukdomarna som familjen pratat om som i sin tur styr cellerna i att tänka tanken på att man kanske är sjuk. Detta leder tillslut till att individen framkalla sjukdomar i sitt liv för att hon tror att hon är sjuk och oroar sig över riskerna som finns.

 


 

En annan studie visar att sockerpiller är lika effektivt som medicin vid olika typer av behandlingar på grund av placeboeffekten. Placeboeffekten är det vi kallar det för när vi mår bättre med hjälp av att vi tror att vi mår bättre. Vi mår bättre med hjälp av tankenskraft istället för själva behandlingen i sig själv för att vi tror att vi fått rätt behandling för vår åkomma. Placeboeffekten är inte en dålig sak utan det är ju snarare tvärtom en bra sak, tänk att en del åkommor kan försvinna av sig själv genom att tänka att vi mår bättre, det är ju fantastiskt. Placeboeffekten borde vi ta till oss istället för att se det som en bieffekt eller felande länk till att reda ut en behandlingsform. 

 


 

Det är också så att vår kropp består av 55 -78% vatten något som har betydelse i hur vår kropp tar emot energier och manifesteras. Masaru Emoto har studerat hur vattenkristaller bildar olika mönster beroende på vad du väljer att säga till vattnet. Om du säger ”jag är tacksam”, ”jag älskar dig” till exempel bildas det väldigt fina vattenkristaller medan om man säger ”jag ska döda dig” ”vad ful du är” så bildas det inte alls några fina kristaller. Vatten vibrerar med en viss energi och frekvensen i vattnet kan ändras beroende på dess omgivning, vatten adopterar sig till omgivningen. Kärleksfulla ord ger vattnet en hög vibration som leder till god hälsa och balans medan elaka ord skapar låg vibration och skapar ohälsa och obalans i kroppen.

 


 

Tankens kraft visar sig återigen skapa stor inverkan på våra liv och vår egen hälsa. Det finns andra energier i samhället som vi accepterar mer men är just lika osynlig som tankenskraft till exempel kärlek, förälskelse och attraktion.

Det finns även teknik som har osynlig energi som vi accepterar och har tagit till oss i samhället, till exempel mikrovågor, radiovågor, trådlöskommunikation, kompass, musik, radar. Så varför skulle vi egentligen inte kunna acceptera tankens energi?

 

Kvantfysikens syn på detta är ett stor ämne och kan rekommendera filmen ”The living matrix” som ett första steg för den intresserade. Länk till filmen http://www.documentarywire.com/living-matrix-science-of-healing
Det man kan konstatera är att tanken påverkar vårt liv mer än de flesta individer tror, eller vill tro. Om vi tänker bra om oss själva och positivt i livet så kommer vi att kunna hålla oss både fysisk och psykiskt friskare.

Filmen"The living matrix"

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Per | Svar 10.08.2015 20.46

Den stora upptäckten är inte att vatten har minne, utan att vi har en energikropp som utstrålar så mycket,,,,, att vatten ändrar struktur av vår närhet.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

06.06 | 23:14

sjukt creepy allt stämmer in på mig haha förutom det där att hjälpa mänskligheten jag vill helst döda hela mänskligheten :)

...
04.05 | 12:28

Oki 15 av dem stämmer, hur går ja vidare.?

...
18.04 | 11:55

Känner igen mig i allt

...
07.04 | 12:54

Hej Nathalie!
Kontakta mig på instagram Freddie7Schelin, så skall jag ge dig de verktyg du behöver för att ta dig vidare.
Namaste

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS