Självutvekling är att förstå...

Introduktion

Självutveckling är ett stort ämne och jag kommer bara här skrapa på ytan i det stora ämnet och röra några av de saker som faller under ramen självutveckling.

Självutveckling innebär att vända sig inåt och förstå sig själv. Att utveckla en medvetenhet för ens egna utveckling och vilja ta del av sin egen utveckling samt forma utvecklingen så att du trivs och kan känna dig tillfredsställd och lycklig i livet.

Självutveckling är också att förstå sig själv i förhållande till andra. Förstå hur man beter sig, tänker, säger och känner med andra. Hur man själv förhåller sig till omvärlden är lika viktigt som den inre utvecklingen då ens yttre värld skapas av ens inre riktlinjer.

Här nedan samt under underflikarna kommer lite av vad självutveckling kan handla om!

Vad är kärlek?

Villkorslös kärlek är något stort och den är till för alla! Kärlek handlar om så mycket mer än kärlek till en partner, det handlar om kärlek till våra medmänniskor. Kärlek handlar om liv och om lycka!Kärlek är:Vänskap. Vänskap handlar om att vara vänner. Vänskap är bland annat att respektera varandra, kunna lita på varandra och ha kul ihop. En vän är också en person som man kan berätta sådant för som man tycker är viktigt och som berör en djupt.

Gemenskap.Gemenskap är en positiv känsla av samhörighet. Motsatsen till gemenskap är ensamhet.

Förståelse. Förståelse är en inställning som innebär ett erkännande av att någon är accepterad på ett djupare plan ofta följd av sympati. Sympati är en varm känsla av uppskattning.  Man kan acceptera och uppskatta andra människor även om deras liv och åsikter är olik ens egna.

Utveckling. Utveckling är en process som förändrar människor och skapar en djupare och värdefull insikt. Utveckling handlar om att fördjupa sina kunskaper och färdigheter. Utveckling sker hela tiden allt från man är barn och lär sig skriva, gå och prata till att man som vuxen kan med ord förklara hur man känner sig, lära sig ett nytt yrke och förstå sitt eget och andras beteende.

Kärlek är en positiv och stark känsla där man vill göra något för någon annan utan att få något för egen del. Kärlek är en osjälvisk känsla som sprider sig som ringar på vattnet. Om fler skulle göra snälla saker för andra skulle världen vara en bättre plats både på internationell och nationell nivå liksom i vårt egna liv och vår hemkommun.

Processen börjar hos dig, du kan inte skylla på någon annan för vi alla har ett ansvar gentemot våra medmänniskor.

Vi har ett ansvar att skapa en psykisk hälsosam miljö för oss själva, våra vänner och våra framtida barn. Vänder vi ryggen mot kärlek, vänder vi ryggen för livet.

Kärlek är nyckeln till ett lyckligt och hälsosamt liv! För mig och för många andra är filosofins största fråga självklar. Meningen med livet är kärlek, att leva i harmoni med sig själv, andra och med naturen.Vad är lycka?

Lycka är….

Lycka är att vara med någon som man tycker om. Lycka är att känna gemenskap. Lycka är att ha en vän att kunna lita på. Lycka är att ha en familj som du kan vara dig själv med. Lycka är att bli förstådd och behövd.

Lycka är att bli uppskattad för den man är. Lycka är att kunna skratta och känna glädje. Lycka är att trivas och göra sådant som man tycker om. Lycka är att vara tacksam över livet och sig själv.

Lycka är en känsla vi måste tillåta oss att känna eftersom lycka kommer inifrån oss själva. Hur eländiga våra liv än kan vara finns det alltid något att vara lycklig över om vi bara tillåter oss det!

När du skrattar överlämnar du kontrollen över dina tankar för en bråkdels sekund. Inte konstigt att det känns så skönt att skratta och känna sig lycklig.

Tillåt dig själv att känna dig lycklig!

Copyright © 2010 www.indigobarn.se. Länka om ni delar!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Elias Gabriel Sundbom | Svar 03.08.2016 20.47

Ni borde också lägga till information om olika starseeds och om rainbow children. Mer uppdaterat! Tyckte jag såg något om lightworkers med. /AA Gabriel

Old Indigo | Svar 04.08.2015 16.53

Är lyckan av en partner värd sitt pris? Eller kommer saknaden av lyckan, när du förlorar den, förgöra dig?

malou rydin | Svar 07.05.2014 02.33

Tack <3 Om det kommer en kurs eller någon annan typ av vägledning så vill jag gärna bli informerad. Jag söker särskilt vägledning för indigobarn.

Deniz | Svar 06.01.2014 02.28

DU är så jävla underbar, beskriver precis det jag känner & har känt de senaste 20 åren. Ryser när jag läser allt på din sajt, skickar dig massa kärlek & energi!

dennis 26.01.2014 13.29

Ja men det är för samhället lär oss att det är fel på oss, och försöker få oss diagnotiserade och drogade med mediciner som inte botar utan dämpar.

Deniz 26.01.2014 10.58

Yepp! Betyder hav, helt rätt! :) Om vi ska sätta namn på det så ja, indigobarn. Har trott ADHD ett tag men efter allt sökande så hittade jag mer svar! Själv!?

Dennis 26.01.2014 02.02

Samma namn olika stavning, ditt betyder hav om jag inte är helt ute och cyklar :) du är också ett indigobarn eller?

indigobarn 24.01.2014 18.10

Tack, härligt att sidan är uppskattad! Kärlek och ljus till dig också. <3

Berta | Svar 04.05.2011 02.51

När jag var barn visste jag att jag skulle lära andra vad kärlek är.. och det har jag gjort hela livet och håller på än Jag är ett 50år indigobarn/kristallbarn.

Anna | Svar 28.04.2011 11.17

Så sant,så sant...Utan kärlek finns ingenting att leva för, DET är meningen med livet. Kärlek är den högsta sanningen.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

06.06 | 23:14

sjukt creepy allt stämmer in på mig haha förutom det där att hjälpa mänskligheten jag vill helst döda hela mänskligheten :)

...
04.05 | 12:28

Oki 15 av dem stämmer, hur går ja vidare.?

...
18.04 | 11:55

Känner igen mig i allt

...
07.04 | 12:54

Hej Nathalie!
Kontakta mig på instagram Freddie7Schelin, så skall jag ge dig de verktyg du behöver för att ta dig vidare.
Namaste

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS