Indigobarnen blir ofta missförståda

Fel diagnoser & medicinering

Indigobarnens överflödiga energi kan i många fall anses av samhället som hyperaktiva. Det är allt för ofta som dessa indigobarn hamnar i utredningar om att de har damp, ADHD, autism, asperger etc. Indigobarnens egenskaper kan många gånger stämma in på de symtom som är listade på damp/ADHD. När diagnosen är ställd, finns risken för att de får amfetaminbehandling eller metylfenidatbehandling . Detta är katastrofalt!! Det är inte barnen som ska behöva ändra sig utan det är systemet som ska anpassas till dem.

Skolproblem

Indigobarn blir lätt missuppfattade i skolan. Indigobarn behöver arbeta på ett lite annat viss än de flesta andra barn.  De behöver en mer anpassad undervisning, inte för att de har svårare att lära utan för att de tänker på ett annat sätt. Indigobarn lär bara det de anser ha nytta av, har de ingen motivation och kan inte förstå vad ämnet tjänar till så tappar de sugen. Indigobarn behöver entusiasmeras!

Indigobarn har också en förmåga att se helheter på ett helt annat sätt och tappar därför också fokus när de måste traggla små saker om och om igen, de vill vidare. Indigobarn har en speciell koncentrationsförmåga, är de intresserade av det de ska lära så övervinner de koncentrationssvårigheterna men är ämnen trist blir koncentrationen svår att kontrollera. På grund av att skolan inte kan se indigobarnens speciella inlärningsbehov blir dessa barn ofta lidande och går ur skolan med sämre betyg än vad de borde ha om man ser till indigobarnens samlade kunskap. För en sak är säker indigobarn är inte dumma snarare tvärtom de är mycket kloka och upplysta.  

Indigobarn behöver och föredrar:

  • En arbetsmiljö som främjar lugn och koncentration

  • En miljö där det finns utrymme för deras behov att uttrycka sin individualiet.

  • Små klasser

  • Korta lektioner eller möjlighet att få resa sig och gå runt lite under pågående lektion.

  • Koncentrationsläsning med några få ämnen i taget eftersom det är viktigt för Indigobarnen att de får känna och lära sig att avsluta innan de påbörjar något nytt.

  • Lärare som svarar på "varför-frågor" eftersom dessa barn inte gör/lär något som de inte ser en mening i.

  • Kreativa ämnen så som konst, musik och annan skapande verksamhet gärna i kombination med teoretiska ämnen där det fungerar.

  • Skolpersonal som är konsekvent och bestämd utan att vara auktoritär.

  • En inlärningsmiljö där man uppmärksammar och belönar det som har uppnåts.

Samhället & indiobarn

Indigobarn är spirituella varelser och har ibland svårt med den materialistiska värld som förekommer i övervägande fall.  Indigobarn kan finna sig i den och ändå leva sida vid sida kring den men om de skulle leva i bara den materialistiska världen skulle de bli olyckliga. Detta på grund av att Indigobarn vill söka en djupare mening med livet.  Indigobarn kan förstå varför men kan själva inte finna sig i allmänt accepterade fenomen i samhället.

Några exempel på detta är att indigobarn oftast inte vill
tjäna massa pengar, har inget maktbehov, tycker inte om fest och shopping i så hög grad och söker ständigt utveckling och kunskap. Indigobarn är här för att berätta att vi ska bry oss om det spirituella mera och att vissa system är ohälsosamma för mänsklighetens existens, det är därför inte så konstigt att indigobarn inte känner att de passar in.

Det spirituella liv indigobarn vill leva krockar med det materialistiska samhället.  Samhället kan därför också missuppfatta dessa indigobarns mening och blir då klassade som annorlunda.

Ett förtydligande är att påpeka, spiritualism handlar inte om religion som en del verkar tro. Spiritualism handlar om själen och det inre och även om kontakten med universum och det stora medvetandet.Copyright © 2010 www.indigobarn.se. Länka om ni delar!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Laila | Svar 24.01.2017 22.00

Väldigt intressant. Det här något jag kan ta in o förstå

rebecca | Svar 18.03.2015 16.23

har kollat upp detta med simean linjer på händerna, och jag har dem också:) <3

Charlotte | Svar 01.03.2015 17.02

Hej

Jag är helt tagen av att hitta detta! Känner så igen mig. Ska läsa vidare och återkomma.

Mvh C

Emmie | Svar 18.08.2014 02.43

Stötte på ordet indigobarn av en slump och tittade upp det, känns nästan som att hitta en beskrivning av mig själv! Skönt att få känna att man inte är knäpp ;)

Sanna | Svar 08.08.2014 23.51

fint formulerat :)

Elenor | Svar 08.07.2014 01.46

Det är ju jag upp i dagen! Ingen kan beskriva det bättre Fantastiskt att få veta! Hörde ordet indigobarn på radion och kände att jag måste ta reda på mer om det

Margareta | Svar 31.03.2014 02.06

Mycket Intressant sida.

dennis | Svar 23.01.2014 05.04

Så finns det fler indigobarn och kanske till och med med simian linjen i handen/händerna? :) Dennis Cani @ facebook

Dennis | Svar 23.01.2014 04.32

utöver det så har jag simian linjen på båda mina händer och är ett indigobarn (halvvuxet) hehe simian linjen i båda händer har knappt 4% av världensbefolknig

dennis olsson 08.06.2014 20.52

Wow vad spännande har inte träffat eller pratat med någon som har det i båda händerna förutom min lilla sysling :)
Serveothersnow@gmail.com

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.01 | 20:19

Jag tror att en Riktig Indigos är även Julian Assange! Smart, sanningssökare, orädd! God helps him!!!!💟

...
08.01 | 20:08

Söta ni💗! ADHD, Add Asperger är LÄKEMEDELSINDUSTRINs påhit👀 Indigos är Unika med att dem struntar i Auktoriteter, som representerar en KALL,KÄRLEKSLÖS VÄRLD👀

...
08.01 | 20:03

Kära🌼 Kära🌼 Underbara INDIGOBARN!Var stolta att ni är dem ni ÄR -känsliga, uppriktiga, sökande som sätter kärleken FÖRST🌞🌞🌝. Vuxna lär sig av er💟👀fr Elli

...
04.01 | 23:51

Är det fler som känner att man är så här?? (indigobarn) Jag är 12 och stämmer med allt, förutom ADHD ELR ADD

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS