Dagbok

Indigo egenskaper fördjupning

Info.

Hej. Jag har här tänkt att skriva lite om mer fördjupat om indigobarns egenskaper och sätta dem i ett verklighetsperspektiv. Jag kombinerar egna upplevelser med egna uppfattningar av de olika egenskaperna en indigo kan ha.

Stark vilja, egensinnig och handlingskraftig.

Stark vilja, egensinnig och handlingskraftig.

Indigos förmåga sträcker sig till att passionerat vilja något till att faktiskt omsätta dem i verkligheten med hjälp av sin handlingskraft, när motgångarna kommer finns den där segheten som envist håller i för att lyckas med sitt projekt. Är man egensinnig/envis så kan det vara ett tecken på seghet, man hänger i tills man lyckats med de man vill få gjort trots de motgångar man möter.

Många ser envis som en negativ egenskap men i de flesta fall är det en bra egenskap, när envishet går över till en negativ egenskap skulle jag nog definiera det som när man blir tjurskallig och tvär och det är inte karakteristiskt för en indigo. Det finns få människor som inte är indigos som jag själv har träffat som har en sådan enorm drivkraft och stark vilja. Dessa egenskaper blir mer tydliga när man blir vuxen eftersom att alla barn och ungdomar kan ha en stark vilja och vara väldigt envisa men det blir ovanligare i vuxen ålder då man kommit ur alla dessa biologiska faser.


De indigos som inte känner igen sig i dessa egenskaper är indigos i utveckling och behöver troligtvis bara lyssna mer på sitt inre och lära känna sig själv lite mera. Detta är väldigt individuellt och kan bero på vad man haft för vägledning i barndomen, med en kärleksfull uppväxt kan indigos ha enorm självkännedom redan vid tidig ålder medan de med sämre uppväxt kan behöva ”nyföddas” i vuxen ålder för att upptäcka sig själv. Medicinering kan också nedsätta dessa egenskaper OTROLIGT mycket! Eftersom många av medicinerna är tillför att dämpa hyperaktivitet, ångest och liknande så dämpar det ofta individens förmåga att ha en egen stark vilja och att kunna handla då man istället får någon form av passivitet och osäkerhet i stället.

Dessa egenskaper är extra viktiga för en indigos utveckling och lycka. Att indigos är födda med dessa egenskaper tror jag bottnar i att om vi ska kunna göra förändring i samhället måste vi kunna ha stark vilja, agera och handla. Detta är en grundförutsättning för att en indigo ska kunna göra stora förändringar. Det är också en trolig orsak till varför många barn, ungdomar och även vuxna blir medicinerade för att de som bestämmer i samhället vill inte ha förändring därför är det ett PERFEKT sätt att tysta dessa vilja och handlingskraftiga individer med medicinering som dämpar.

Dessa egenskaper är också väldigt sammankopplade med självförtroende och har man haft en kärleksfullare uppväxt har man mer självförtroende och kan då koppla på dessa egenskaper lättare. Om man har viljan, egensinnigheten och handlingskraften så kommer man märka att man faktiskt lyckas ganska bra med det man tagit sig ann och då får man ju också ett starkare självförtroende, som i sin leder till en starkare och karismatiskare personlighet, en sådan som öppna och godhjärtade människor älskar och en sådan som maktlystna och bittra människor avskyr.


Indigobarn och deras rastlöshet

I ndigos blir lätt uttråkade och rastlösa.

Jag har hela mitt liv från att jag varit ett litet barn tills i dags dato haft en form av överenergi och jag blir därför väldigt lätt uttråkad om jag inte får stimulans. Den här rastlösheten är väldigt nära förknippad med den så kallade hyperaktiviteten som många associerar med ADHD problematik. Detta är något som många indigos känner igen sig i.

Min rastlöshet har tagit sig i uttryck på olika sätt beroende på var i livet jag befunnit mig. Man kan säga att jag många gånger har hakat på saker som andra gjort bara för att det ska hända saker omkring mig även om jag inte alltid tyckt att det varit bra eller förnuftiga saker att göra. Har det inte funnits något att göra har jag själv hittat på saker för att dämpa den uttråkade delen hos mig. I situationer där man själv inte kunnat göra vad man vill till exempel i skolan så har sakerna handlat mycket om bus. Jag har hittat på en del ganska oskyldiga bus under min barndom som är direkt kopplat till rastlösheten. När det inte händer något tillräckligt intressant omkring mig byggs det upp någon form av varvtal inom mig. Att stänga in mig i ett rum med absolut inget att göra är som att hälla myror i byxorna på mig.  Det betyder inte att indigos inte kan utföra lugna aktiviteter för de kan de men det som är att poängtera är att de måste göra oavsett lugn eller livlig aktivitet något som de själva är intresserade av och som stimulerar sinnena.

Som barn är det svårare att kontrollera sin rastlöshet än som vuxen. Mest på grund av att som vuxen får man bestämma det mesta själv om hur ens liv ska se ut. Man kan välja ett jobb som har stimulerande uppgifter, man kan välja när man inte har något att göra påbörja ett projekt och man kan i större utsträckning strunta i de uppgifter som inte intresserar en.

Det är därför viktigt att som vuxen och förälder till barn som är indigobarn ta hänsyn till att det alltid finns något inom räckhåll som barnen kan sysselsätta sig med. Det behöver inte vara något märkvärdigt. Till exempel om barnet gillar att måla kan man alltid se till att det finns papper och kritor på rummet så att inte barnen blir sittandes framför tv:n som de tycker är ur tråkig och i stället hittar på en massa bus. I skolan är det klart svårare eftersom alla måste lära sig vissa ämnen även om de är tråkiga. Det man kan göra som förälder eller lärare är att förklara för de här barnen varför man behöver lära sig det här och det här så att de känner en motivation till fortsatt arbete. Om indigobarnen förstår varför något är viktigt är det lättare att få dem intresserade. De kan ändå bli uttråkade och det man kan göra då om det finns möjlighet är att se till så dessa barn får lära sig samma sak på ett mer kreativt och lekfullt sätt. 

Nyckelord för att dämpa indigobarns rastlöshet och känsla av att de är uttråkade är: Intresse, motivation, kreativitet, förklara varför något är viktigt, se till så dessa barn alltid har något i närheten som de tycker om att göra.

Har en djup önskan att hjälpa världen.

Har en djup önskan att hjälpa världen.

Indigos har en djup önskan att hjälpa världen. Här kommer några exempel från mitt egna liv på detta. När jag fantiserar om vad jag ska göra i mitt liv så finns alltid minst ett projekt med som ska gynna okända människor, de har dock varit olika beroende på hur gammal jag varit och vart i livet jag just då befunnit mig i. Det första riktiga minnet av ett sådant projekt var när jag var 15 år då ville jag öppna ett stort foster/behandlingshem när jag blev vuxen för ungdomar som hade det svårt, främst svåra hemförhållanden. Sedan har det kommit en hel hög till bland annat under finanskrisen för ett par år sedan så fantisera jag om att jag skulle vilja starta ett företag som sysslade med välgörenhet typ som rädda barnen och liknande organisationer fast detta skulle vara en organisation som skänkte pengar till behövande familjer i västvärlden då jag ansåg att de flesta välgörenhets pengar går till tredje världen och inte till individer som har dåliga ekonomiska förhållanden i västvärlden.

Ett annat exempel är att jag gillar att informera om olika områden som skulle kunna förbättras och utvecklas bättre genom bland annat min hemsida, personliga möten, vägledning, insändare, brev och utdelning av böcker (p.g.a. kostnader endast till de som verkar mottagliga) .

Tips: Mål för att hjälpa världen kan vara mindre saker och det är viktigt att börja där, rom byggdes inte på en dag (även om jag själv kan ha svårt att ta till mig detta i mellan åt). Exempel på detta är till exempel att le till en människa som du har ögonkontakt med även om det bara är någon du går förbi på gatan. Det finns en kvinna i en kiosk där jag bor till exempel som ler och ser så himla glad ut det gör att även jag blir glad.

Man kan hjälpa okända människor, några uppskattade saker är att hjälpa äldre och föräldrar med barnvagnar att komma på bussen eller att släppa före någon i kön med färre varor än man själv har. Att förgylla en annan människas vardag är som att sprida ringar på vattnet. Det är klart man kan ju ha större mål också på sikt som till exempel söka sig till jobb eller utbildningar som är riktade för att hjälpa andra, skriva böcker, skapa hemsidor etc.


Råd: Glöm inte att inte låta ditt engagemang ta över så att du inte glömmer att tänka och ta hand om dig själv i mellan åt, en utbränd indigo gör ingen nytta. Glöm inte heller att en del individer eller områden är mer mottagliga för förändring och ljusarbete än andra. Välj därför människor, områden eller företag väl. Uppskattas inte det goda arbetet, låt det då vara, individen eller företaget har inte mognat för det än. Men misströsta inte, det finns alltid människor där ute som uppskattar dina ansträngningar!

Kreativitet

Kreativ förmåga.

Indigos har en enorm förmåga att vara kreativa. Att vara kreativ är att skapa och kan i princip vara vad som helst som är utvecklande och stimulerande. Några exempel på vad indigos kan gilla att göra är att göra smycken, dansa, skriva, måla, skapa musik, fotografera, göra film, laborera med teknik, utveckla dataspel, spela utvecklande dataspel, m.m

Indigos har ofta en väl utvecklad kreativ förmåga redan som små barn. Exempel på detta kan vara att de har en utpräglat bra fantasi när de skriver berättelser i skolan eller de gillar att hitta på nya lekar, upptåg och arbetssätt.

Som både barn och vuxen kan indigos ha många idéer på små och stora problem i livet och försöker ge råd. Råden kan vara nya, främmande, kontroversiella men har alltid ett syfte att göra gott. Indigos ser sällan hinder utan ser ofta möjligheter och lösningar med sin rika kreativitet och fantasi.

Tips:Låt barnen gå i en skola där man kanske använder sig av kreativa uttryck i sin undervisning. Låt barnen vara kreativa och försök att uppmuntra och inte kritisera deras verk eller hindra dem från att få utlopp för deras kreativitet på ett konstruktivt sätt.


Copyright © 2010 www.indigobarn.se. Länka om ni delar!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Fredrik | Svar 01.05.2016 04.27

Så fräsigt att äntligen få bekräftelse på att jag är lite bättre än alla andra människor.

marita dahl | Svar 19.04.2016 14.48

hej jag heter marita har precis upptäckt jag är ett sånt bsrn har aöltid varit annorlunda pappa sa det med när jag växte upp jag har svarat ja på alla frågorså

elias | Svar 12.03.2016 00.56

Hej jag heter Elias å jag e 11 år. Jag r ett indigobarn jag har haft det väldigt svårt i mitt liv jag vet inte vad jag gör fel mot andra...jag ber om hjälp,,

Sabina 24.09.2017 14.42

Är du kvar Elias? behöver du prata med någon om det du upplever så kanske jag kan vara till hjälp ! kramar till dig!

Gabriella | Svar 22.02.2015 00.37

Hej! En vän tipsade mig om sidan. Wow! Jag är ett indigobarn, även min äldsta son är ett indigobarn inser jag! Skön känsla att hitta hem till sig själv!

Amazona | Svar 17.02.2014 19.08

Jag har alltid känt mig väldigt annorlunda, att jag inte hör hemma här o väldigt ensam. Nu när lag läser så inser jag att inte är ensam. I'm a indigo child :)

John | Svar 03.12.2013 00.10

till alla er som känner som jag, kolla upp "spirit science" på youtube, ni kommer säkert finna det lika stimulerande som jag gjorde :)

Tanja | Svar 26.11.2013 18.15

Men hur stämmer Indigobarn och ADD-diagnos ihop. Problemet vid ADD är ju bl.a. att den inre motorn inte fungerar. Personen har problem att komma framåt i livet

Jesper | Svar 22.11.2013 04.16

Jag "är" ADHD och INFJ, bara 1% är INFJ. mina ögon ser inte riktigt mänskliga ut, så som alla INFJ:ares ögon... är det vi som är Indigo, vi 1%? The protectors!

Frida 15.01.2014 17.23

Hej Jesper. Jag har inte ADHD, eller ja åtminstone inte diagnosen. Jag misstänker att jag är ett indigobarn och är en solklar ENFP. Skulle vilja prata med dig:)

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

06.06 | 23:14

sjukt creepy allt stämmer in på mig haha förutom det där att hjälpa mänskligheten jag vill helst döda hela mänskligheten :)

...
04.05 | 12:28

Oki 15 av dem stämmer, hur går ja vidare.?

...
18.04 | 11:55

Känner igen mig i allt

...
07.04 | 12:54

Hej Nathalie!
Kontakta mig på instagram Freddie7Schelin, så skall jag ge dig de verktyg du behöver för att ta dig vidare.
Namaste

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS