Orsak och medicinering ADHD/ADD

Orsak ADHD

Om du eller ditt barn inte är indigobarn kan ADHD/ADD bero på lite olika saker, här presenteras några olika perspektiv.

Den vanligaste förklaringen till att någon har ADHD/ADD är utav neurologiska faktorer som gör att ett barn föds med en viss nedsättning i bland annat uppmärksamhet, koncentration, impulskontroll.

Det finns en hel del studier på de kemikalier som finns i vår miljö genom vår miljö, mat och luft. Stefan Jarl har i sin film underkastelsen  med fler forskare  bakom sig studerat vår exponering av kemikalier idag. Eva Röse, svensk skådespelare var under filmen med som gravid där det visade sig hur mycket kemikalier hon förde över till fostret utan att hon kunde göra så mycket åt det.

Underkastelsen: "Skådespelaren Eva Röse är gravid och föder sitt barn under inspelningen. Även hon låter undersöka sitt blod och inser då vilket arv hon, ofrivilligt, för vidare. Det är ju inte mängden kemikalier, utan tidpunkten då vi utsätts för dem som är avgörande. I dokumentären tar man också upp frågan om den ofrivilliga exponering för kemikalier som drabbar ett embryo."


Det finns också en psykologisk orsak som kan vara orsaken till att du eller ditt barn har ADHD.

Alla föräldrar är långt ifrån bra föräldrar. Har man föräldrar som inte ger sitt barn den kärlek alla behöver ha så får detta också liknande följder. Barn som inte är indigobarn men beter sig som de som har ADHD kan alltså blivit utsatta för psykologiska trauman.

Detta i form av att de inte blivit sedda, fått uppmärksamhet, trygghet, förståelse eller kärlek. Barn som inte blir sedda försöker ständigt göra så att de blir sedda och förstådda. Om barn inte får en psykologiskt trygg miljö kan alltså barn agerar impulsivt och hyperaktivt.

De saknar koncentrationsförmåga för att de inte känner trygghet i sin tillvaro och impulsiviteten och hyperaktiviteten är ett rop på hjälp. De vill bli sedda, förstådda och känna villkorslös kärlek.

Barn som är uppväxta med föräldrar med narcissistisk personlighetsstörning är ett exempel där barn kan agera på detta sätt.


Oavsett orsaken till ADHD/ADD diagnosen så REKOMMENDERAR jag att se över alternativen och gärna prova andra saker innan ni medicinerar er eller era barn. Medicin är kemi och det är egentligen inget som fixar problemet utan lindrar dem bara tillfälligt för när man tar medicinen måste man ju ta den igen för att det ska funka. Sedan är faktiskt biverkningarna allvarliga och något man bör vara försiktig med. Vi bör vara rädda om vår kropp och själ, för vi är alla så unika!Alla är unika, och alla har rätt att vara speciella och annorlunda precis som de är!Varför inte medicinera?

Att medicinera människor bara för de är annorlunda är orättvist och det är inte att respektera våra olikheter. Läkemedelsindustrin tjänar massa pengar på mediciner och vill gärna att vi ska köpa mediciner för allt, men vad är egentligen medicin? Medicin är kemi och inte psykologi!

Mediciner är kemiska ämnen som skapar kemiska reaktioner i hjärnan. Mediciner tar inte hänsyn till individualism, mångfalden eller till psykologiska faktorer.   Att medicinering är bara en tillfällig lösning. Men oftast egentligen bara en placeboeffekter, eller en tillfällig lindring. Det ger snarare mer bieffekter än vad det gör gott.


Jag vet att man kan lösa många svårigheter som koncentrationssvårigheter och hyperaktivitet med psykiska, sociala, pedagogiska eller fysiska metoder där man inte behöver blanda in medicinering. Mer om några av dessa idéer finns här.

Min ståndpunkt är att det är fel att ge barn och unga medicinering för deras "defekter". Att droga ner sådana som anses av samhället svagare fast de inte är det är fel. Läkemedelsindustrin tjänar enorma pengar på detta och den lilla människan blir utnyttjad .

Det väldigt sorgligt att barn och unga ska bli ner drogade av Ritalin, Concerta eller  Strattera. Detta därför att det är att förneka mångfalden och deras rätt till att vara som dom är.


Du med ADHD/ADD är lika mycket värd som alla andra och ska därför inte behöva medicinera för att kunna passa in. Samhället måste ta hänsyn till att alla är OLIKA och är UNIKA och bra som de är!


Copyright © 2010 www.indigobarn.se. Länka om ni delar!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

adhd | Svar 12.05.2017 03.13

Jag är ett levande bevis på att psykisk misshandel kan ge uttryck som påminner om adhd.... vad det ska daltas med föräldrar som gjort fel och skadat sina barn

B | Svar 25.05.2015 23.15

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar beror INTE på förliten kärlek eller uppmärksamhet, det är medfött.

André | Svar 30.01.2015 17.17

Jag har grov adhd och ska utskrivet Amfetamin då min kropp och hjärna svara jätte bra på det. Jag orkar inte ta tag i något så som meditation. :/

Dns | Svar 19.08.2013 15.50

Intag av Cannabis brukar vara väldigt effektivt.

Har en del vänner som använder sig ac CB som medicinering, helt naturligt och med goda önskvärda resultat.

Science 04.12.2014 22.40

Du har inte hört om Hashpsykos då alltså...

Nikita | Svar 05.07.2013 01.12

Jag är ett indigobarn,fd missbrukare,vid 30års ålder diag.ADHD!sedan medicinen så kan jag stilla mig och meditera och läsa och slippa gråta varje dag!peace

Ylva Dybeck | Svar 14.05.2013 14.38

Att ha ADHD, ADD, AST, OCD , Touretts syndrom är absolut en del av den människan men det skall inte förväxlas med personlighet!

Mikko | Svar 17.02.2013 21.41

Min medicin lärde mig att hantera min ADHD så jag tycker ABSOLUT att man inte ska förringa medicinerna!!

Caroline Nielsen | Svar 30.06.2012 13.11

Jag rekommenderar först och främst megadoser av Omega 3 som de flesta med ADHD/ADD har alldelse för litet av. Vaccin är en starkt bidragande orsak till ADD/ADHD

5mamma 12.07.2013 21.46

Omega 3 är säkert bra men min son gick upp katastrofalt i vikt utav det,

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

06.06 | 23:14

sjukt creepy allt stämmer in på mig haha förutom det där att hjälpa mänskligheten jag vill helst döda hela mänskligheten :)

...
04.05 | 12:28

Oki 15 av dem stämmer, hur går ja vidare.?

...
18.04 | 11:55

Känner igen mig i allt

...
07.04 | 12:54

Hej Nathalie!
Kontakta mig på instagram Freddie7Schelin, så skall jag ge dig de verktyg du behöver för att ta dig vidare.
Namaste

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS