Vad kan man göra med sina förmågor?

Syfte, mening och förhållande till sin indigo kraft.

Vad man ska göra med sin indigo förmåga har mer än ett svar. Vi är födda på jorden med olika erfarenheter, färdigheter och motiv. Vi indigos är i grunden lika varandra men vi kan samtidigt vara väldigt olika. Alla indigos har olika färdigheter och därför är det inte lätt att säga att alla indigos ska gör precis så här och så här med sina fantastiska förmågor. Det finns en mångfald bland indigos trots vår samhörighet.


Vissa indigos revolutionerar med sin vishet och sina visioner och de kanske blir pionjärer inom ett område som denne har fallenhet för.  Området kan vara vad som helst men mest inom områden de flesta indigos har fallenhet för som till exempel inom kulturella aktiviteter (musik, konst, teater, författande etc.) eller inom psykologisk, andlig, pedagogisk eller omsorgs sektionen.


Andra indigos har en mer tillbaka dragen roll. De indigos kanske är en vardags hjälte, hjälper och sprider glädje till de närmaste. De kanske sprider glädje genom sin närvaro och omtänksamhet.


Några av oss har fått gå den svåra vägen genom kanske en påfrestande uppväxt eller genom missbruk, misär eller fattigdom medan några av oss är födda i kärleksfulla hem och har status och klass. Detta för att vi ska lära oss något om oss själva och sedan föra vidare detta till andra människor i liknande situationer.

Indigos första uppgift är att förstå sig själv!

Indigos första uppgift är att förstå sig själv.  

Det är viktigt att en indigo inte börjar med att springa åstad för att hjälpa andra och uppfylla sina visioner det första han/hon gör (även om detta är lätt hänt då många indigos är rastlösa och vill att det ska ”hända” något.) Det är då lätt att det blir fel och saker blir inte som man tänkt sig och man känner kanske ånger i efterhand. För att förhindra den destruktiva sidan av impulsivitet att ta över krävs det att en indigos ägnar sin första tid till självutveckling och självförståelse. Hur din väg genom självutveckling och självinsikt ska vara beror helt på vad dina tidigare erfarenheter är. Här är några tips.


·    Under kärlekens makt har jag skrivit en del om EQ. Detta är något man skulle kunna ha som en utgångspunkt. Kortfattat handlar EQ om att uppfatta känslor, använda känslor, förstå känslor och hantera känslor.


·    Om en indigo ska kunna sprida äkta kärlek behöver en indigo besegra och förstå sina egna demoner först. Detta handlar mycket om våra trauman. Oavsett bra eller dålig uppväxt har vi alla blivit sårade och förolämpade någon gång i livet. En indigo är också en gammal själ och kan också ha med sig en del sår från tidigare. Vi behöver rensa ut dem. Vi kan oftast inte förändra vårt beteende på en dag utan det tar tid och vissa sår läker aldrig helt ihop men det vi kan göra är att förstå dem. När vi förstår varför vi reagerar med till exempel ilska när någon missförstår oss är att komma mycket långt i processen.  Förstå vad som händer och varför det händer och beskriv upplevelsen och känn smärtan igen. Att lära sig förhålla sig till sina känslor och sina upplevelser är A och O. För det är när vi har kunnat sluta älta det gamla och gjort ett konstaterande och reflekterade avslut på våra sår som vi kan nå den oändliga kärlek som indigo har i sitt hjärta.Steg två är att utforska oss själva!

Steg två är att utforska oss själva.

Det är att prova sig fram och känna efter och ställa sig frågan ”vad intresserar och lockar mig?”. Steg ett här har en avgörande roll. Om vi inte har arbetat tillräckligt med att förstå oss själva kan vi här göra val om vad vi är intresserade av baserat på trauman och rädsla för att gå emot strömmen. Det kan handla om att man inte vågar gå en viss väg eftersom att ett gammalt sår ligger kvar och gör sig påmind till exempel att man har föräldrar som man så gärna vill göra stolta och därför väljer att göra det de vill att man bör engagera sig i.


Det handlar också om självförtroende. Vi människor är inga rädda varelser utan den rädsla för att våga göra och vara som man själv vill är också en form av jordlig blockering orsakad av vår miljö. Att tro på sig själv och sin egen kraft är också A och O. Tänk dock på att ingen får värdens bästa självförtroende på en dag utan allt handlar om träning och erfarenhet. När vårt hjärta är rent från de jordliga blockeringarna och eventuella trauman så fylls vårt hjärta med äkta kärlek och energin av vårt äkta jag. Vi kan då se vilka vi är och vi märker med tiden vad vi är ämnade att göra med våra liv.


I alla fall steg två är då du ska provsmaka livets alla kryddor. Om du känner att något specifikt intresserar dig, utforska detta och känn efter hur dessa nya upplevelser känns. Ibland kan det finnas fysiska hinder till att man inte kan göra allt man skulle önska, exempel på detta är främst pengar. Glöm då inte att ett litet steg är också ett steg i rätt riktning. Det är inte alltid man kan ta sjumila steg, det är också det som är den mänskliga utmaningen. Tro mig det finns varelser i universum som anser att målmedvetenhet är en av människans bästa gåva.

När man kommit så långt...

När man kommit så långt så tror jag att alla funderingar på vad man ska göra med sin indigokraft är ganska uppenbar. Erfarenheterna vi bär och som vi får tillsammans med närkontakten med våra känslor och egenskaper kommer ge oss mycket gott. Det goda som kommer till oss kommer sedan att sprida sig till våra närmaste och dem vi träffar. Den energi vi har kommer att smitta av sig och arbetet för en bättre värld är igång.


Det viktigaste är att arbetet börjar hos DIG. Vi kan inte hjälpa andra för än vi har hjälpt oss själva!

Copyright © 2010 www.indigobarn.se. Länka om ni delar!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Pirre | Svar 25.04.2015 01.26

Wow, 35 år gammal och har aldrig läst något liknande.
Känner igen mig i, allt.
Gav mig en del att fundera på.
Tack

Laila 24.01.2017 22.46

Visst är det häftigt. Har fått så mycket svar om mig själv o de mina när jag har läst det här. Verkligen intressant. Bästa jag har läst någonsin i mitt liv

Tahki | Svar 12.01.2014 17.38

Nästan allt stämmer in på mig men hur kan man få ett klart svar på att man är ett indigobarn? Vart kan man träffa lika osv? Finns det någon mötesplats online?

Mallan88 | Svar 14.12.2013 15.43

en utav de största gåvorna som vi kan ge till andra och är alldeles GRATIS, kärleken!utan indigotest, vet du redan din inre kraft har redan visat dej svaret!

Jesper | Svar 22.11.2013 04.50

INFJ, 24 år gammal. naturbegåvad vardags-metafysiker och mångsysslare, vill sprida kärlek! det är därför jag är här<3 Jessefkeeler@hotmail.com

Lina | Svar 12.05.2013 15.01

Indigobarn sticker ut och har svårt att binda sig med vanliga människor. Om någon ser detta och är ett indigobarn skulle det vara kul att få kontakt med den :-

LINA 12.05.2013 15.02

kontakta mig på min hotmail: BlueFatNinja@live.com

Malin | Svar 15.01.2012 23.37

<3

cattiz | Svar 18.12.2011 02.41

<3

Tanja Maria | Svar 14.12.2011 15.08

Jag börjar förstå vem jag är... Och jag är helt OK. Tack!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.01 | 20:19

Jag tror att en Riktig Indigos är även Julian Assange! Smart, sanningssökare, orädd! God helps him!!!!💟

...
08.01 | 20:08

Söta ni💗! ADHD, Add Asperger är LÄKEMEDELSINDUSTRINs påhit👀 Indigos är Unika med att dem struntar i Auktoriteter, som representerar en KALL,KÄRLEKSLÖS VÄRLD👀

...
08.01 | 20:03

Kära🌼 Kära🌼 Underbara INDIGOBARN!Var stolta att ni är dem ni ÄR -känsliga, uppriktiga, sökande som sätter kärleken FÖRST🌞🌞🌝. Vuxna lär sig av er💟👀fr Elli

...
04.01 | 23:51

Är det fler som känner att man är så här?? (indigobarn) Jag är 12 och stämmer med allt, förutom ADHD ELR ADD

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS